Перші полуниці вже з’явилися на ринку в Тернополі: ціни зашкалюють (Фото)

Фото: Файне місто

Традиційно напередодні Дня закоханих на ринку Тернополя починають продавати першу полуницю. Завозять її з-за кордону, зокрема Греції та Іспанії. Ціни на плоди зашкалюють, пише Файне місто.

Так, ми поцікавились у Держпродспоживслужбі Тернопільщини, чи робили уже лабораторних аналіз полуниць на тернопільському ринку. Нам розповіли, що кожну партія фруктів, яка поступає для продажу, досліджують по органолептичних показниках і вмісту нітратів. Цьогоріч дослідження полуниці на вміст нітратів ще не проводили.

Фото: Файне місто

Також в установі зазначили, що за 2023 рік на ринку в Тернополі провели 248 експертиз і виявили вміст нітратів, який перевищував від 20 до 58 мг/кг . Гранично допустимої норми для полуниці немає згідно таблиці «Максимально допустимих рівнях окремих забруднюючих речовин у харчових продуктах». Тому працівники прирівнюють максимально допустимі рівні нітратів як у фруктах – до 60 мг/кг.

Фото: Файне місто

Ціни на полуницю в Тернополі

На ринку ціни на полуницю стартують від 280 гривень за кілограм. Найдорожчу ми знайшли – 400 грн/кг.

Зазначимо, що у супермаркетах ціни коливаються від 209 грн/100г та 249 грн/250г.

Читайте також: Вчителька з Лановеччини стала найкращим педагогом Тернопільщини у номінації «Українська мова та література»

Exit mobile version