Тернопільський педуніверситет оголосив новий збір на виготовлення FPV дронів-камікадзе

Фото: ТНПУ ім. В. Гнатюка

У ТНПУ ім. В. Гнатюка оголосили збір на виготовлення FPV дронів-камікадзе. Також у виші продовжують донатити на антидронні рушниці. Про це пише Файне місто з посиланням на пресслужбу педуніверситету.

Як йдеться у повідомленні, дві жертовні пташки уже передали командиру розвідувального взводу 10-ї окремої гірсько-штурмової бригади, випускнику ТНПУ Андрію Томичу.

Відповідальність за технічну частину роботи, тобто конструювання дронів, взяв на себе тернополянин Святослав Журовський. Це стало приводом для сприяння розвитку справі з боку ректора університету Богдана Буяка, зважаючи, що для однієї бригади таких доронів потрібно близько сотні на місяць. Відтак у ТНПУ оголосили новий збір, – зазначили в університеті.
Фото: ТНПУ ім. В. Гнатюка

Як додали у пресслужбі, з початку збройної агресії росії в університеті діє волонтерський центр, де кожен охочий може долучитися власним внеском у наближення перемоги: чи працею, чи фінансовою підтримкою. Також діє добровільна уже традиційна ініціатива працівників перерахунку одноденного заробітку на потреби ЗСУ за заявами.

Фото: ТНПУ ім. В. Гнатюка

Ректор ТНПУ Богдан Буяк таку заяву подав уже сьогодні, заохотивши власним прикладом підтримати збір коштів, які розподілять за кількома напрямками: для закупівлі комплектуючих на виготовлення антидронних систем і на дрони-камікадзе.

Читайте також: Скільки техніки отримали тернопільські захисники від міськради у грудні?

Exit mobile version