Тернополяни здавали кров для онкохворих дітей (Фото/Відео)

Фото: Файне місто

Сьогодні, 27 грудня, у Тернопільському обласному центрі переливання крові відбулась акція “Найтепліший день донора”. До неї долучилися чимало небайдужих містян, які здавали кров для онкохворих дітей. Також тривав збір крові для військових, який проводять щодня, пише Файне місто.

Як розповів волонтер Богдан, акція проходить вже 2 рік поспіль.

Ми залучаємо людей здати кров для онкохворих і дітей. Сьогодні ми також розігруємо призи. Людина, яка здала кров, може взяти участь у цьому. Також ця акція проходить в інших містах України. Я теж здавав кров, це моя 35 донація, яку я присвятив дітям, – поділився Богдан.

Операційна медсестра Дячун Тетяна зазначила, що всі охочі можуть приходити здати кров можна Тернопільському обласному центру переливання крові, що на вул. Клінічній у робочі дні понеділок – п’ятниця з 08:00 до 13:00.

450 мл – це доза крові, яка береться у людини. Буває по-різному: 20 чи 90 донорів в день. Якщо людина має захворювання або після нічної зміни з роботи, то ми відмовляємо. Ми працюємо з 8 до 13 години, тому можуть люди приходити і здавати кров, – пояснила медсестра.

Також серед донорів був військовий Артем, який служить уже 6 років. Він поділився, що сьогодні перше здавав кров.

Ми сьогодні здаємо кров для хлопців, які отримали поранення і лежать зараз у лікарні.
Фото: Файне місто

Детальніше дивіться у відео Файного міста.

Читайте також: Тернопільські військовослужбовці зможуть отримати 10 000 гривень грошової допомоги

Відео: Ольга Демчук

Exit mobile version