На дорогах Тернопільщини ліквідовують наслідки снігопаду (Відео)

Фото: ТМР

Вночі з 19 на 20 листопада на території Тернопільської області випав сніг. У зв’язку з цим дорожники області розпочали готувати автошляхи Тернопільщини до зимового сезону. Про це пише Файне місто з посиланням на Службу відновлення та розвитку інфраструктури у Тернопільській області.

Так, в першу негоду на дорогах області працюють 37 одиниць техніки: 19 піскорозкидачів та 18 навантажувачів. Вночі вони виїхали на державні дороги області, де розчищають їх від снігу та посипають протиожеледною сумішшю.

Наголосимо, що через повномасштабне вторгнення рф зимове утримання автошляхів здійснюється у новому режимі. Змушені надавати пріоритет дорогам міжнародного та національного значення, важливим для обороноздатності дорогам та гуманітарним маршрутам, — зазначають у Службі.

Також повідомили, що під час екстремальних погодних умов вводитимуть обмеження, а то й взагалі заборонятимуть рух на державних дорогах.

Ситуація в Тернополі

На території Тернопільської громади також працювала снігоочисна техніка. Про це повідомили у Тернопільській міській раді. 16 снігоочисних машин прибирали вулиці міста та населених пунктів громади від снігу. Також було здійснено механізоване посипання проїжджих частин і тротуарів, підмітання пішохідних ділянок від снігу.

12 одиниць техніки ТзОВ «Техно-Буд-Центр» проводили механізоване очищення та посипання ділянок у центральній частині міста,  мікрорайоні Новий Світ, на масивах «Східний» і «Сонячний», в Промисловому районі, Старому Парку, «Канаді», Березовиці, Кутківцях, Пронятині,  а також на Об’їзній дорозі Тернополя та у селах громади.
Ще чотири одиниці спецтранспорту ТМШРБ «Міськшляхрембуд» виконували підмітання тротуарів та механізоване посипання піскорозкидачами у мікрорайоні «Дружба», — розповіли в Тернопільській міській раді.

Тернополян просять не паркувати автомобілі на узбіччях доріг, адже вони можуть заважати роботі снігоочисної техніки. В такому випадку інспекториз паркування можуть евакуювати їх на штраф-майданчик .

За утримання дворів та міжквартальних проїздів у місті під час зими відповідають управителі багатоквартирних будинків. Дізнатися, хто відповідальний за ту чи іншу територію можна на Інтерактивній карті відповідальності.

Читайте також: Вздовж траси на Тернопільщині будують підпірну стіну (Фото)

Exit mobile version