Просять присвоїти звання Героя України загиблому Валерію Гинді з Тернополя (Петиція/Відео)

Фото: Файне місто

Президента України просять присвоїти звання Героя України Гинді Валерію Васильовичу (посмертно). Наразі триває збір підписів. Про це повідомляє Файне місто з посиланням на петицію №22/196010-еп.

Створив петицію Владислав Панчук. Станом на 29 серпня 14:00 петиція зібрала 23864 голосів з 25000 необхідних. До кінця збору підписів залишилось 17 днів. 
Підтримати петицію можна ТУТ або за QR-кодом нижче.

23 березня під час виконання останнього бойового завдання в районі населеного пункту Хромове, Донецької області,Валерій ціною власного життя врятував життя своїх побратимів,прийнявши весь удар на себе. Тим самим з честю виконав свій обов’язок щодо захисту своєї держави та до останнього подиху залишився вірним присязі, своєму народу та Україні! — йдеться у тексті петиції.
Фото: Файне місто

Довідка

Валерій Васильович Гинда (позивний «Аладін») — український громадський активіст, військовослужбовець, солдат 1 ОМБ Збройних сил України, учасник російсько-української війни. Почесний громадянин міста Тернополя.

Коли почалася війна, Валерій знаходився за кордоном, але захист Батьківщини став для нього найголовнішим обов’язком. Тому хлопець добровільно пішов захищати свою державу від російського агресора та вступив до лав підрозділу “Гонор” у складі 1-го окремого механізованого батальйону “Вовки Да Вінчі” 67-ї окремої механізованої бригади Сухопутних військ Збройних Сил України.

Загинув 23 березня 2023 року під час виконання бойового завдання біля с-ща Хромового на Донеччині.

Більше про Героя Файному місту розповіла мати Валерія:

Читайте також: У Тернополі вшанували пам’ять полеглих захисників та захисниць України 

Exit mobile version