Інструкція для тернополян, чиє майно знищили російські ракети (Фото)

Фото: ТОВА

Росія двічі за ніч атакувала Тернопіль ракетами. Удари ворога завдали тернополянам чималих збитків: внаслідок влучання згоріли склади, від багатьох будівель не залишилося і цілої стіни, ударна хвиля повибивала вікна у будинках тощо. Міський голова Тернополя Сергій Надал оприлюднив покрокову інструкцію для тих, хто зазнав втрат, пише Файне місто.

Містянам насамперед треба звернутися у поліцію за номером 102 і дочекатися приїзду слідчо-оперативної групи, яка зафіксує воєнний злочин та ушкодження. Далі зателефонувати за номерами гарячої лінії 1580 (зі стаціонарних телефонів), 0 800 303522 (безкоштовно) або +380674472919. Очікуючи на поліцію та спеціальну комісію, залишити все без змін.

Члени комісії опишуть ушкодження для подальшого визначення розміру компенсації збитків.

Ситуація станом на ранок 15 травня

Станом на ранок 15 травня вже є 43 звернення підприємців і тернополян, які зафіксували нанесені збитки через обстріл росіян. Є звернення також по пошкодженню житлового будинку. Наразі на лінію 102 звернулися 165 людей, які повідомили про нанесені збитки і шкоду від російського удару. Орієнтовно 10-20 млн – втрати на складах, внаслідок ракетного обстрілу Тернополя.

Комісія ТЕБ та НС Тернопільщини виділить кошти для того, щоб усунути збитки від ракетного удару для цивільних людей.

Більше: Наслідки вибухів на Тернопільщині: брифінг ради оборони (Наживо/Відео)

Exit mobile version