“Маршрутки забиті, а кондуктори змушують сідати, чим порушувати дистанцію, – тернополяни про роботу транспорту у карантин (Відео)

У Тернополі ось вже кілька тижнів, як запрацював громадський транспорт. Проте, як стверджують тернополяни, не всі водії та люди дотримуються карантинних вимог. Подекуди маршрутки переповнені – зайняті не лише сидячі місця, а й дуже багато “стоячих” пасажирів.

“Не один раз їхав маршруткою, у якій людей тьма. Всі тиснуться один до одного. Маски мали не всі, а водій не реагував. Звернути на це увагу водієві – це означає накликати на себе шквал емоцій і коментарів”, – каже Петро Дзвінка.

“Смішно, коли кажуть, що перевіряють, а відео і фото, які люди розміщують у мережах, чомусь не помічають. Чи то просто для галочки це все робиться, чи то дійсно так щастить тим водіям і пасажирам. Бо коли перевіряють, то порушень ніби і немає”, – зазначає Ольга Процик.

“Неодноразово їхала у тролейбусі і мене кондуктор змушувала сісти. Мовляв, стоячих пасажирів не можна. Але тим самим вона мене змушувала не дотримуватися дистанції. Бо місця були зайняті в транспорті досить достатньо, і щоб сісти, то треба було біля незнайомої людини знаходитися на відстані 30-40 сантиметрів. А так взагалі можна, має право кондуктор змушувати сідати, якщо тоді порушується дистанція?”, – запитує Валентина.

У зв’язку з погіршенням ситуації, у Тернополі створено мобільні групи. Поліціанти перевіряють громадські заклади та транспорт на наявність порушення карантину. Як розповіла патрульна, пасажир має право стояти, якщо у салоні транспорту для нього є вільне сидяче місце. Тобто кількість пасажирів не має перевищувати кількості сидячих місць. А чи сидить людина, чи ні – це вже її право вибору. Також інспектор додала, що громадяни зобов’язані мати з собою документи, що посвідчують особу.

Так, 22 червня було проведено перевірку громадського транспорту Тернополя. Порушень стосовно дотримання карантинних вимог не виявлено.

Exit mobile version