Чому в центрі Тернополя зрізали дерева: пояснення мерії (Фото)

Фото: ТМР

У Тернополі на прибудинковій території вул. Івана Франка, 11, зрізали старі дерева. В соцмережах виник скандал, люди почали обурюватися. Сьогодні, 31 березня, місцева влада пояснила ситуацію. Про це пише Файне місто з посиланням на пресслужбу Тернопільської міської ради.

Як наголосили у міськраді, в Тернополі з 1 березня розпочався двомісячник благоустрою, який проводять щорічно з метою впорядкування території громади після зимового періоду. Серед заходів є і санітарна обрізка дерев та висадження нових зелених насаджень.

Враховуючи звернення мешканців до балансоутримувача (ПП «Східний масив»), було проведено роботи з видалення двох дерев породи яблуня. Перед наданням дозволу на зрізання дерев, у цьому дворі працювала комісія з оцінки стану та вартості зелених насаджень, на якій було оглянуто вказані дерева та встановлено, що вони є аварійними (мають ознаки стовбурної гнилі, одна із яблунь нахилена, а інша – фаутна і з дуплом), – йдеться у повідомленні ТМР.
Фото: ТМР

Як додають у міськраді, дерева зрізали аби уникнути аварійної ситуації, падіння дерев та завдання шкоди життю людини. Тож комісія рекомендувала балансоутримувачу провести роботи з підрізки двох ясенів на цій території.

Фото: ТМР

Нагадаємо, що процедура видалення дерев, кущів, газонів і квітників на території населеного пункту визначена Порядком видалення дерев, кущів, газонів та квітників у населених пунктах, затвердженим Постановою Кабінету Міністрів України від 01.08.2006р. №1045. Окрім того, відповідно до Концепції комплексного озеленення міста, під час проведення робіт із озеленення територій не рекомендовано використовувати в якості посадкового матеріалу саджанці плодових дерев.

Фото: ТМР

Передісторія

Нагадаємо, 29 березня місцевий житель Василь Гамрач опублікував у Фейсбуці допис про вирубку дерев. Чоловік каже, що консультувався з екологами, і не розуміє, чому комунальники самостійно “на око” визначають, яке дерево хворе, і яке вже неможливо врятувати, а яке здорове. Його думку почали публікувати у ЗМІ, в результаті чого і виник скандал.

Читайте також: Комендантську годину скоротять, а деякі пункти незламності закриють: головне з брифінгу Ради оборони Тернопільщини

Exit mobile version