Оновлене відділення онкогематології запрацювало у тернопільській дитячій лікарні (Фото/Відео)

Фото: ТМР

У вівторок, 14 бережня, в Тернополі на базі міської дитячої лікарні запрацювало оновлене онкогематологічне відділення. Там розгорнули 30 ліжок, тому одночасно можуть лікуватися 30 дітей. З пацієнтами цілодобово працюватиме персонал лікарні. Про це пише Файне місто з посиланням на Тернопільську міську раду.

На відкритті оновленого відділення побував і міський голова Тернополя Сергій Надал, зазначивши, що необхідне лікування отримують як мешканці міста, так і області. Зараз у відділенні перебуває 22 пацієнти.

Здоров’я наших найменших тернополян завжди було і залишається пріоритетом. Незважаючи на те, що в країні війна, ми продовжуємо фінансування комплексної програми «Здоров’я громади».  Вона передбачає додаткове фінансування на лікування окремих груп населення, які не фінансуються НСЗУ, – розповідає Сергій Надал. – Окрім того, передбачаються кошти на ремонт і придбання обладнання у лікувальні заклади. На оновлення відділення онкогематології були залучені кошти як з бюджету міста, так і лікарня вклала значну частину фінансів для проведення робіт.

Відтак після проведеного ремонту у відділенні:

Усю необхідну допомогу пацієнтам надає мультидисциплінарна група спеціалістів: дитячі гематологи, онколог, нейрохірург, променевий терапевт. Дітей забезпечують лікарськими засобами за кошти держави та проводять дороговартісне обстеження.

Також у відділенні зробили окрему кімнату для відвідування пацієнтів, а батьки можуть додатково приготувати їжу при потребі для дітей.

Детальніше дивіться у записі прямого ефіру.

Читайте також: Робота в Тернополі: відкрито вакансії директорів комунальних підприємств

Exit mobile version