У Тернополі наводять лад біля пам’ятника святому, який захищає від епідемій (Наживо)

У Тернополі акитвісти організували толоку біля пам’ятника Св.Роху. Святого вважають покровителем інфекційних хворих і захисником від епідемій. Про подію у мережі Фейсбук повідомив Степан Хміль. До участі у прибиранні закликали всіх охочих.

“Друзі! Хто знайде час 16 червня об 11.00  і допоможе прибрати пам’ятник Святому Роху, тому Святий Рох допоможе перемогти COVID -19. З Вас – добрий настрій і бажання попрацювати! З нас – засоби для прибирання і піца після роботи!”, – написав у фейсбуці тернополянин Степан Хміль.

Нагадаємо, пам’ятник святому Роху встановили у 2019 році біля інфекційного відділення КНП «Тернопільська міська комунальна лікарня швидкої допомоги» за ініціативи лікаря-інфекціоніста, епідеміолога, професора Михайла Андрейчина. Святого вважають покровителем інфекційних хворих і захисником від епідемій.

Святий зображений у довгому плащі, з посохом у руці. На нозі в нього – рана, а біля ніг сидить собака з хлібиною у зубах. За повір’ям, саме тварина врятувала святого, коли він хворів чумою.

Exit mobile version