Кому заборонили їздити на електросамокатах: тернопільська мерія встановила правила

Фото з відкритих джерел

У Тернополі затвердили правила користування електросамокатами, сегвеями, гіроскутерами тощо. Відтак, люди мають дотримуватися швидкісного режиму та дотримуватися всіх ПДР. Таке рішення ухвалили 3 жовтня на засіданні 18-ої сесії міської ради. Про це пише “Файне місто” з посиланням на ТМР.

Зокрема, користуватися персональними легкими електричними транспортними засобами можуть особи, які досягли 16-річного віку. Вони можуть їздити виключно на велосипедних доріжках/велосмугах та за умови дотримання швидкісного режиму до 20 км/год. Молодшим людям їздити з такою швидкістю заборонено. Особам з 10 до 16 років можна самостійно їх використовувати лише на тротуарах, пішохідних доріжках, за умови дотримання швидкісного режиму до 5 км/год. Дітям до 10 років дозволяється їздити на електричних самокатах тільки у супроводі дорослих.

На дорогах можна їздити за умови, що самокат обладнаний звуковим сигналом та світлоповертачами, а у темну пору доби – з увімкненим ліхтарем (фарою). Також на одязі мають бути світлоповертальні елементи.

Під час використання самокатів людина зобов’язана дотримуватись Правил дорожнього руху і особисто нести відповідальність за їх порушення. Оператори сервісів прокату також вживають заходів, спрямованих на дотримання користувачами вимог щодо використання вулично-дорожньої мережі, швидкісних режимів, перерахованих заборон, рекомендацій і правил паркування легких електричних транспортних засобів.

Читайте також: Грошову премію виплатять випускникам тернопільських шкіл

Exit mobile version