Як заощадити воду, світло і тепло: рекомендації Тернопільської міськради

Фото: мережа Інтернет

У Тернополі триває підготовка до опалювального сезону. Осінньо-зимовий період відзначається високим рівнем споживання електроенергії та теплової енергії внаслідок зниження температури. З метою енергозбереження для українців розробили рекомендації, яких заходів потрібно вживати щодо заощадження води, світла і тепла. Про це пише “Файне місто” з посиланням на Тернопільську міську раду.

Як заощадити на кухні:

Як зекономити у ванній кімнаті та туалеті:

Як заощадити гарячу воду:

Зекономити електроенергію можна декількома способами, зокрема:

Тепло і газ можна використовувати менше наступним чином:

Зменшити втрату тепла можна шляхом утеплення будинків. Багатоквартирні будинки, які були збудовані до 2007 року, відповідають найнижчому класу енергоефективності G. Комплексна термомодернізація будинку дозволить уникнути втрат тепла в зимовий період та перегріву в літній.

Нагадаємо, що у Тернополі мешканці багатоквартирних будинків, які створили ОСББ, мають змогузалучити грант у розмірі 80% для термомодернізації власного будинку в рамках Програми «Енергодім» від Державного фонду енергоефективності на умовах співфінансування Тернопільської міської ради. Для цього необхідно звернутися в сектор з енергоефективності управління житлово-комунального господарства, благоустрою та екології (вул. Миколи Коперника, 1 каб. 209, тел.(0352) – 52-58 -33.

Читайте також: Не всім тернополянам автоматично перерахують житлові субсидії: кому слід подавати документи самому

Exit mobile version