У тернопільських водоймах перевірили воду: чи безпечно купатися

Фото: мережа Інтернет

У Тернополі перевірили водойми, в яких полюбляють купатися місцеві жителі та гості міста. Взірці води взяли у 3 точках. Про це повідомляє “Файне місто” з посиланням на управління Держпроспоживслужби в Тернопільській області.

Відбір візрців води взяли 18 травня. Точками відбору води були Тернопільський став (район «Циганка» та Дальній пляж) і відкритий басейн клубу оздоровчого зимового плавання «Нептун».

У відомстві зазначили, що загалом всі показники в нормі. Однак у басейні “Нептун” виявили відхилення вмісту розчиненого кисню.

За результатами мікробіологічних та фізико–хімічних досліджень (експертні висновки від №000786 д.к./22, №000785 д.к./22, №000784 д.к./22 23.05.2022 р.), вказані взірці води відповідають санітарно-гігієнічним вимогам, за виключенням зразка води відкритого басейну клубу оздоровчого зимового плавання «Нептун»  у  парку «Топільче»,  в якому є незначне заниження вмісту розчиненого кисню (3,35 мгО2/дм.куб при нормативному значенні не менше 4 мгО2/дм.куб). Інших відхилень (в т.ч. патогенних мікроорганізмів) у воді ставу не виявлено, – йдеться у повідомленні.

Спеціалісти Держпродспоживслужби рекомендують дотримуватись правил особистої безпеки при купанні в ставі, а саме: не допускати потрапляння води на слизові оболонки рота, очей та носа, уникати травм, після купання приймати душ, не заходити в воду при наявності порізів та подряпин.

До слова, у Тернополі буде ускладнений рух транспорту через ремонт доріг.
Більше: На 8 вулицях Тернополя буде ускладнений рух транспорту

Читайте також: У Тернополі запрацюють ще 3 дитячі садочки

Exit mobile version