Зігрітися чаєм та безоплатно посмакувати домашніми стравами запрошують людей у громаді Тернополя (Відео)

У час, коли в країні війна, людям вкрай важливо розуміти, що про них не лише пам’ятають, а й дбають. У Тернопільському міському територіальному центрі соціального обслуговування населення продовжує функціонувати Благодійна їдальня,. Жителі громади, котрі перебувають у складних життєвих обставинах, зумовлених самотністю, хворобами, інвалідністю чи сирітством, можуть безкоштовно отримати гарячі обіди.

“Сьогодні на обід ми приготували на перше суп гороховий, на друге каша гречана і биточки тушковані, салат з моркви, какао і булочка. Меню є роздруковане. Люди можуть бачити, що сьогодні їм приготували кухарі”, – каже кухар Любов Іванівна. 

Жінка розповідає, меню щоразу є різним. Намагаються, аби люди отримували якісні, корисні, смачні, і що головне – різноманітні, комплексні обіди. Любов Іванівна відзначила, на сьогодні склалася така ситуація, що немає змоги людям попоїсти одразу на місці, адже потребуючих багато. Тож усі, хто звернувся за допомогою, забирають харчі з собою. Посуд люди мають мати свій.

Відомо, що щодня безоплатні комплексні обіди отримують 60 осіб.

Для того щоб харчуватися у їдальні, необхідно звернутися із заявою у відділення соціальної допомоги вдома міського територіального центру соціального обслуговування населення (вул. Лисенка, 8, кабінет №9). Працівники відділення проведуть акт обстеження матеріально-побутових умов заявника, після Чого комісія прийме рішення про харчування особи у їдальні.

Нагадаємо, окрім забезпечення гарячими обідами, у Тернопільському міському територіальному центрі соціального обслуговування населення надають ще понад 30 соціально-побутових послуг громадянам похилого віку, особам з інвалідністю, які не здатні до самообслуговування і потребують постійної сторонньої допомоги. Працівниками центру обслуговується понад 600 одиноких осіб похилого віку.

Тернопільський міський територіальний центр соціального обслуговування населення знаходиться за адресою: вул. М. Лисенка, 8. тел.: (0352)23-56-68, 0674611075.

Exit mobile version