“Тернопільводоканал” ввів плату за абонентське обслуговування

Фото з відкритих джерел

З 1 лютого 2022 року вступила в дію Постанова НКРЕКП від 22.12.2021р. № 2845 “Про встановлення тарифів на централізоване водопостачання та централізоване водовідведення для КП «Тернопільводоканал», відповідно до якої витрати на збут для індивідуальних споживачів не включено до собівартості послуг з централізованого водопостачання та водовідведення. Ці витрати мають відшкодовуватись за рахунок плати за абонентське обслуговування.

Відповідно до Закону України «Про житлово-комунальні послуги», послуги з централізованого водопостачання та централізованого водовідведення здійснюється виключно на договірних засадах. Договори про надання житлово-комунальних послуг укладаються відповідно до типових договорів, затверджених Кабінетом Міністрів України.

01.01.2022 р. КП «Тернопільводоканал» оприлюднив проект публічного договору з індивідуальним споживачем про надання послуг з централізованого водопостачання та централізованого водовідведення (без обслуговування внутрішньобудинкових систем) на основі типового договору, з врахуванням нарахування плати за абонентське обслуговування відповідно до постанови Кабінету Міністрів України від 05.07.2019 № 690 «Про затвердження Правил надання послуг з централізованого водопостачання та централізованого водовідведення і типових договорів про надання послуг з централізованого водопостачання та централізованого водовідведення». Договори набрали чинності з 01.02.2022 р.“, – йдеться у повідомленні КП “Тернопільводоканал”.

Відповідно до розрахунків, проведених КП “Тернопільводоканал”, розмір абонентського обслуговування складає:

Таким чином, розмір абонентського обслуговування для споживачів становитиме:

Без вузлів комерційного облікуЗ вузлами комерційного обліку (в приватному секторі такими є
індивідуальні лічильники споживачів, в багатоквартирному
будинку загальнобудинковий лічильник)
При наявності
водопостачання та    
водовідведення
При наявності
лише
водопостачання    
При наявності
лише
водовідведення    
При наявності
водопостачання та
водовідведення
При наявності
лише
водопостачання
При наявності
лише
водовідведення
15,007,507,5030,0022,507,50

Плата за абонентське обслуговування включає наступні витрати, пов’язані з:

довідок, переоформлення особових рахунків, прийняття на абонентський облік вузлів

обліку води, ін);

лічильника) у разі їх наявності у будівлі споживача.

Абонентська плата нараховується щомісячно, у фіксованому розмірі, з розрахунку на один особовий рахунок, незалежно від кількості мешканців в квартирі та спожитої води.

Exit mobile version