З 6 грудня у Тернопільській громаді діятимуть додаткові норми карантину

У Тернополі відбулося засідання міського оперативного штабу за участі представників влади, медицини, освіти та правоохоронних органів. Йшлося про ситуацію із захворюваністю на COVID-19 в регіоні. У результаті засідання учасники прийняли рішення про встановлення з 6 грудня на території Тернопільської громади додаткових карантинних обмежень.

Протиепідемічні заходи прийняті, враховуючи внесені Урядом зміни до Постанови №1236. Вступають у дію нові правила карантину з 6 грудня 2021 року.

Серед головних рішень:

  1. Забезпечити перевезення пасажирів громадським транспортом загального користування Тернопільської міської територіальної громади здійснюватиметься в кількості, не більшій ніж сукупна кількість місць для сидіння та 50 відсотків місць для стояння, що передбачена технічною характеристикою транспортного засобу, визначена в реєстраційних документах на такий транспортний засіб;
  2. З 4 грудня перевезення пенсіонерів за віком у громадському транспорті Тернополя здійснюватиметься безоплатно та без обмежень у часі і кількості;
  3. Забезпечити роботу закладів освіти, в яких вакциновано 100% персоналу;
  4. Заборонити відвідування закладів освіти, якщо на самоізоляції перебуває більше, ніж 50% учнів та співробітників;
  5. Під час підготовки та проведення святкування Дня Святого Миколая, Різдва та новорічних свят у грудні 2021 – січні 2022 років, з метою належної організації новорічно-різдвяних свят і заходів, спрямованих на профілактику захворюваності коронавірусною хворобою (COVID-19) серед працівників, вихованців та учнів закладів освіти Тернопільської МТГ, дозволити проведення новорічно-різдвяних свят лише у межах однієї групи або одного класу. Забезпечити перед початком і після закінчення кожного свята провітрювання приміщень не менше 15 хвилин та вологе прибирання з використанням миючих та дезінфекційних засобів;
  6. Визначити роботу закладів громадського харчування на території Тернопільської міської територіальної громади в межах отриманих дозволів, в яких 100% працівників і відвідувачів мають один з COVID-документів, а саме:
  1. Заборонити роботу спортзалів, фітнес-центрів і басейнів, крім закладів, в яких всі працівники і відвідувачі мають один з COVID-документів, а саме:
  1. Заборонити роботу кінотеатрів, театрів та інших закладів культури, крім закладів, в яких всі працівники і відвідувачі мають один з COVID-документів, а саме:
  1. Суб’єктам господарювання дотримуватися вимог постанови Кабінету Міністрів України від 09.12.2020 р. №1236 «Про встановлення карантину та запровадження обмежувальних протиепідемічних заходів з метою запобігання поширенню на території України гострої респіраторної хвороби COVID-19, спричиненої коронавірусом SARS-CoV-2» (із змінами та доповненнями) та дотримуватися обмежувальних протиепідемічних заходів рівня епіднебезпеки, встановленого на території Тернопільської міської територіальної громади Міністерством охорони здоров’я України.
  2. Посилити роботу в частині контролю за дотриманням протиепідемічних заходів, особливо за діяльністю торгових, торгово-розважальних центрів, закладів ресторанного господарства, громадського харчування та громадського транспорту.
  3. Забезпечити діяльність точок продажу новорічних ялинок при умові 100% вакцинації працівників.

Читайте також: Відкриття дворівневої розв’язки на Гаївському шляхопроводі у Тернополі (Наживо/Відео)

Exit mobile version