У Тернополі запрацюють дитячі садочки та громадський транспорт

Відповідно до постанови Кабміну, на засіданні Тернопільського міського штабу прийняли рішення дозволити повноцінну роботу громадського транспорту. Кількість транспорту на лініях збільшать з 22 травня, а з 25 травня маршрутна мережа запрацює вже повноцінно. Буде відновлено доїзд до дач.

Дитячі садочки у Тернополі запрацюють з 1 червня. Зараз у дошкільних закладах освіти проводять підготовчі роботи до відкриття. Нових дітей не прийматимуть, заклад відвідуватимуть ті діти, які були зараховані ще до початку карантину. Набір діток розпочнуть з вересня.

“Зараз у садочку ми проводимо ремонтні роботи та закуповуємо засоби для індивідуального захисту та дезінфекції. Зазначу, що через карантин цьогоріч ремонт ми організували швидше, щоб бути готовими до відкриття як тільки це буде дозволено. Очікуємо розпочати роботу 1 червня. Якщо до цього часу щось ще залишиться доробити, то ми це зробимо у ті дні, коли будуть державні вихідні. Закриватися ні літо садочок не буде. Стосовно медичних довідок, то будемо керуватися вказіками Кабміну і міської ради”, – каже керівник Тернопільського дошкільного закладу №9 Світлана Слонецька.

Для проїзду у автобусах і тролейбусах не потрібна довідка з місця роботи. Вхід у траспорт – у масці. Що ж стосується ДНЗ – аби маленькі тернополяни змогли відвідувати дитячі садочки, батькам потрібно надати медичну довідку.

“Відвідувати заклади дошкільної освіти діти можуть за умови наявності довідки ф. 096/о про відсутність медичних протипоказань, з відміткою про відсутність контакту з хворими на інфекційні хвороби, хворими на COVID-19, з підозрою на COVID-19, та з особами, які перебувають на самоізоляції, та з допуском до відвідування закладу дошкільної освіти. Її видаватимуть дільничні лікарі-педіатри та сімейні лікарі”, – повідомив начальник відділу охорони здоров’я та медичного забезпечення Тернопільської міської ради Василь Даньчак.
Exit mobile version