У центрі Тернополя енегромодернізовують будинок (Фото)

Фото: Тернопільська міська рада

Цими днями у Тернополі розпочали роботи з комплексної термомодернізації багатоквартирного житлового будинку ОСББ «Центральне 23», розташованого за адресою вул. Івана Франка, 23.

Роботи виконують за Програмою підтримки енергомодернізації багатоквартирних будинків «Енергодім» державної установи «Фонд енергоефективності» за пакетом заходів «Б» (комплексний).

У рамках проєкту запланували виконати:

Також передбачено комплекс робіт з модернізації та облаштування системи освітлення.

Додамо, це вже другий будинок у Тернополі, який модернізують за програмою «Енергодім». Перше модернізоване ОСББ «Бандери 106» за пакетом заходів «А» (легкий) вже на стадії верифікації та незабаром отримає грантові кошти. В межах енергомодернізації у десяти під’їздах будинку замінили усі вікна на енергоощадні.

Довідка

Програма «Енергодім» – це державна програма, що передбачає часткове відшкодування витрат на заходи з енергоефективності у розмірі 40% вартості прийнятних заходів/робіт для пакету «Легкий» та 50% для пакету «Комплексний». Передбачається досягнення середнього рівня економії споживання енергетичних ресурсів за сукупністю всіх проектів, що фінансуються в рамках цієї Програми принаймні у 20 %. «Енергодім» діє на всій території України, крім тимчасово окупованих територій. Програма фінансується за рахунок коштів Держбюджету України, співфінансується коштом ЄС та Уряду Німеччини, реалізується у співпраці з Міжнародною фінансовою корпорацією (IFC – Група Світового банку), за підтримки Німецького товариства міжнародного співробітництва (GIZ в Україні) та Програми розвитку ООН (ПРООН в Україні).

Читайте також: У Тернополі на Пушкіна відремонтували двір (Відео)

Фото: Тернопільська міська рада

Exit mobile version