В Тернополі за проєкти «Громадського бюджету 2022» у першу добу проголосували 15 тисяч осіб

Фото з відкритих джерел

26 жовтня у Тернопільській громаді розпочалося голосування за проєкти «Громадського бюджету 2022», яке триватиме до 9 листопада включно. У цьому році до голосування допущено 53 ініціативи мешканців громади, 27 з яких – великі проєкти та 26 – малі.

Як повідомили у Тернопільській міській ралі, станом на 13:30 год. 27 жовтня на порталі «Громадський бюджет» уже зафіксовано більше 15 000 відданих голосів тернополян, більшість з яких – через онлайн сервіси і лише 8% – через ЦНАП.

«Зважаючи на ситуацію із захворюваністю на COVID-19, дуже приємно, що така велика кількість тернополян все ж скористалася доступними онлайн-сервісами та проголосувала за обрані проєкти дистанційно. Адже, таким чином ви не наражаєте на небезпеку власне життя і здоров’я та оточуючих, – зазначив міський голова Сергій Надал. – Дякую жителям Тернопільської громади за високу активність уже в першу добу голосування, це свідчить про зростання довіри до «Громадського бюджету» і небайдуже ставлення мешканців до життя у своїй громаді».

Нагадаємо, проголосувати за обрані два проєкти (один великий та один малий) можуть громадяни України віком від 16 років, які зареєстровані на території Тернопільської міської територіальної громади.

Для того, щоб віддати свій голос за великий та малий проєкти, жителі громади можуть скористатися наступними способами:

Важливо! Голосування через ЦНАП доступне буде лише при наявності з собою COVID-сертифіката про вакцинацію або негативного ПЛР-тесту чи довідки про одужання від COVID-19, чинність якого підтверджена за допомогою Єдиного державного вебпорталу електронних послуг з використанням мобільного додатка Порталу Дія.

Тому, зважаючи на складну епідемічну ситуацію через стрімке поширення коронавірусної хвороби, рекомендуємо тернополянам скористатися доступними онлайн-сервісами для голосування за проєкти «Громадського бюджету 2021».

Перелік великих проєктів, що беруть участь у голосуванні:

Перелік малих проєктів:

Читайте також: До Дня місцевого самоврядування тернополяни отримають іменні премії

Exit mobile version