На Алеї пам’яті тернополян, полеглих на Донбасі, висадили саджанці тюльпанових дерев

Фото: Тернопільська міська рада

У Тернополі на Алеї світлої пам’яті тернополян, полеглих у російсько-українській війні, висадили 10 молодих саджанців тюльпанових дерев “Ліріодендрон тюльпановий”. До озеленення парку долучилися представники місцевої влади та родини загиблих Героїв.

Алею світлої пам’яті тернополян заклали у 2017 році з метою вшанування пам’яті полеглих учасників бойових дій на Сході України. Чотири роки тому тут висадили вісім дерев породи тюльпанове дерево. На жаль, частину молодих саджанців знищили вандали, а деякі просто не прижилися.

Читайте також: На Алеї Героїв у парку Шевченка вандали понищили червонолистий клен (Відео)

Довідка. Тюльпанове дерево (Ліріодендрон тюльпановий)- рідкісне та ефектне листопадне дерево з високими декоративними якостями. Квіти у ліріодендрона з’являються пізно, у віці 20-30 років. Цвіте дерево наприкінці травня – на початку червня неймовірними, пахучими, жовто-зеленими квітами, які за формою дуже нагадують тюльпани. До початку цвітіння дерево привертає увагу листям незвичної форми, що нагадує ліру (звідси і його назва – Ліріодендрон). Тривалість життя тюльпанового дерева – до 500 років. У Тернополі найстаріше тюльпанове дерево зростає у Сквері Чорновола.

Читайте також: Нічна втеча трьох: у Тернополі два буйволи та поні покинули зоокуток та подалися у місто (Відео)

Exit mobile version