Тернополю вдалось 2 роки поспіль бути Молодіжною столицею, далі статус переходить до Острога (Відео)

Скріншот: пряма трансляція "Файне місто"

У неділю, 26 вересня, під час Всеукраїнського форуму «МолоДІЙте!» Тернопіль передав почесний статус «Молодіжна столиця України» місту Острог, що на Рівненщині.

Передача відбулася від міського голови Сергія Надала та представників тернопільських молодіжних ініціатив меру Острога Юрію Ягодці і представникам молодіжного руху та громадського активу міста.

Вітаю наших гостей з міста Острог з перемогою у Національному конкурсі «Молодіжна столиця України» та здобуттям цього статусу. Щиро бажаю з честю пронести це звання, успішно провести 2022 рік, внести нову потужну хвилю у розвиток молодіжного руху не тільки в Острозі, а й у всій Україні. Наша команда і місто як Молодіжна столиця завжди готові допомагати вам, – наголосив Сергій Надал.

26 вересня на Театральному майдані Тернополя оголосили також про старт конкурсу Молодіжна столиця України-2023. Подача заявок здійснюватиметься з 28 вересня до 25 листопада цього року.

Нагадаємо, що Тернопіль вже 2 роки поспіль тримав статус “Молодіжної столиці України”. Цьогоріч, навесні, відбувся конкурс, в якому перемогло місто Острог. Але попри це, наше Файне місто не втрачає цей статус і триматиме його до кінця року.

Додаємо, “Молодіжна столиця України” – це всеукраїнський конкурс, який проводиться щороку з метою відзначення найкращого міста для проживання та розвитку молоді. Це перехіднй статус і його може отримати те місто, яке пройде конкурсний відбір.

Конкурс проводиться з 2017 року, його ініціаторами є Міністерство молоді та спорту України, Український інститут міжнародної політики та Національна молодіжна рада України.

Основна мета конкурсу:

Головні завдання конкурсу:

Читайте також: Притула, KALUSH, Тополя, Сенцов: у Тернополі відбудеться Всеукраїнський форум “МолоДІЙте!” 

Exit mobile version