Опалюваний сезон 2021-22: чи готовий Тернопіль до зими (Відео)

Фото: мережа Інтернет

Тернопіль готується до початку нового опалювального сезону, який розпочнеться одразу, як тільки температура повітря впродовж трьох днів буде меншою восьми градусів тепла. Начальник виробничо-технічного відділу КП “Тернопільміськтеплокомуненерго” Михайло Горбань каже, у міжопалюваний період виконали всі необхідні ремонтні та підготовчі роботи, і на сьогодні місто готове до зими на 99,9%.

У Тернополі 844 житлових будинки забезпечують теплом 41 котельня та паливна. З них шість – повністю реконструювали. Тут замінили старі морально зношені котли на сучасні нові, встановили потужні насоси. І якщо коефіцієнт корисної дії котлів раніше становив 85-86%, то сьогодні цей показник – 92-93%.

Минулого року по закінченню опалювального сезону ми розпочали реконструкцію деяких котелень. І так як обладнання було привезене із затримкою, то виникали перебої в достатньому обігріві помешкань. Цього року ми вже встановили всі котли, всі насоси повністю, тому проблем з обігрівом помешкань не буде. Залишилася лише ізоляція, яку можна доробити навіть в процесі експлуатації, в процесі опалювального періоду”, – каже Михайло Горбань.

В КП «Тернопільміськтеплокомуненерго» зазначили, що технологічний запуск опалення не є одномоментним процесом. При запуску системи теплопостачання може виникати необхідність проведення додаткових ремонтних робіт. Тож закликають жителів міста у разі необхідності забезпечити аварійним службам доступ до теплоносіїв. Кажуть, часто через небажання відчинити двері помешкання чи відсутність господарів, подача опалення може затриматися для всіх мешканців багатоквартирного будинку.

Зазначимо, що минулоріч опалювальний сезон у Тернополі розпочався 16 жовтня. Припинили подачу теплоносія до житлових будинків, лікувальних закладів, загальноосвітніх шкіл, закладів дошкільної освіти та інших споживачів теплової енергії громади 30 квітня цього року.

Читайте також: Тернопіль увійшов в лідери за якістю життя

Exit mobile version