Вночі у лікарні помер онкохворий тернополянин, у якого підтвердили Covid-19

У Тернополі цієї доби помер 82-річний житель обласного центру. Чоловік хворів важкою формою онкології, з якою боровся впродовж останніх двох років. 4 травня дідусь потрапив до лікарні, де йому взяли проби на Covid-19. Результат ПЛР-тестування був позитивним.

“Хворий поступив до нас 4 травня з важкою формою онкології – метастазування було в усі органи черевно порожнини. Дідуся госпіталізували в інфекційне відділення. Провели обстеження та проведено ПЛР-тестування. Результат на Covid-19 був позитивним. З онкологією пацієнт боровся впродовж останніх двох років.

Поступив чоловік у дуже важкому стані. Лікування не давало бажаних результатів, було малоефективним. Проте, це не через виявлений коронавірус, а через важку симптоматику пов’язану з онкологією. Жодних позитивних змін не було, стан тільки погіршувався і сьогодні о 2-й годині ночі він помер”, – каже директор Тернопільської міської комунальної лікарні швидкої допомоги Ярослав Чайківський.

Тіло померлого родина ще не забрала, – повідомили у лікарні. Зараз ритуальна служба проводить усі підготовчі заходи. Після того, як буде підготовлено місце для поховання, рідні зможуть попрощатися з померлим, дотримуючись всіх карантинних норм. На місцевому кладовищі для людей, померлих від коронавірусу, є спеціально відведена ділянка.

Загалом, станом на 14 травня 2020 року в Тернопільській області за результатами досліджень методом ПЛР – у 1033 випадках діагноз лабораторно підтверджений (963 випадки – дорослі, 70 випадків – діти), з них 21 летальний. Видужало 432 особи. За попередню добу проведено 283 дослідження, підтверджено вперше 5 випадків зараження вірусом COVID-19.

Географія поширення нових випадків:

Шумський район (1 особа):
• с. Потуторів – 1

Кременецький район (2 особи):
• с. Білокриниця – 1
• с. Рудка – 1

Підволочиський район (1 особа):
• с. Рожиськ – 1

Бучацький район (1 особа):
• смт. Золотий Потік – 1

Exit mobile version