Кожен охочий зможе прийти помолитися до Плащаниці Успіння Пресвятої Богородиці в Тернополі

Фото: церква Успення Пресвятої Богородиці Тернопіль-Редемптористи

28 серпня у Тернополі, окрім Дня міста, містяни та гості також відзначатимуть храмовий празник у церкві Успіння Пресвятої Богородиці, що на вулиці Острозького. Готуються до цього свята заздалегідь. Зокрема, 27 серпня виставлять Плащаницю Успіння Пресвятої Богородиці, до якої кожен охочий зможе прийти, щоб помолитися.

Напередодні храмового празнику Успіння Пресвятої Богородиці – з 25 по 27 серпня – в нашому храмі будуть відбуватися реколекції – дні приготування до храмового празнику. З середи по п’ятницю увечері буде служитись Свята Літургія, і після цього буде почергова реколекційна наука. Голосити реколекції буде наш отець Назар Саврас, редемпторист. Також у п’ятницю, 27 серпня, ми теж запрошуємо до спільної молитви, після Літургії буде служитися вечірня, і після неї ми будемо виставляти Плащаницю Успіння Пресвятої Богородиці, до якої теж кожен із нас буде мати змогу прийти, щоб помолитися. І після виставлення Плащаниці буде чергова, третя, наука. І також у храмі передбачені коротенькі кількагодинні молитовні чування, які допоможуть більш духовно зрозуміти значення самої події, можна так сказати, як празника Успіння Пресвятої Богородиці, – розповів студії “Файне місто” настоятель храму Успіння Пресвятої Богородиці отець Василь.

28 серпня о 10:00 у храмі буде Архиєрейська Свята Літургія, яку очолить помічник Львівської митрополії владика Володимир Груца.

Читайте також: Святковий флешмоб: у Тернополі розгорнули 35-метровий Державний Прапор України

Exit mobile version