Смачно, корисно та весело: у Тернополі дітей безкоштовно навчають кулінарії (Відео)

У Тернополі для дітей створено чимало різних гуртків та клубів дозвілля. Одним із таких є кулінарний гурток, який діє на базі благодійної організації “Карітас Тернопіль”. Заняття проводяться раз на тиждень. Вік дітей – від 8-ми до 18-ти років.

Організувати дітей, навчити їх з користю проводити дозвілля, а ще різносторонньо збагатити їхні навички – чи не одне із основних завдань волонтерів благодійного фонду “Карітас”. У кулінарному гуртку хлопці дівчата мають змогу не лише отримати інформацію про правильне приготування смачної та корисної їжі, а й самим спробувати почаклувати на кухні.

“Діти мають можливість на нашій кухні у “Карітасі” мають можливість приготувати самостійно обрані страви або ж ми запрошуємо цікавих людей для того, щоб ознайомити юних кулінарів з новинками якихось рецептів та процесом приготування здорової їжі”, – розповідає координатор проєкту Аліна Муц.

Ласують стравами юних кулінарів не лише учасники гуртка, а й підопічні благодійного фонду, яких у “Карітаса” чимало. У меню не лише солодка випічка, а й різні закуски, супи та м’ясні наїдки.

“Нещодавно діти випікали рогалики для відвідувачів “Благодійної їдальні” і самі пригощали їх своєю випічкою. Сьогодні діти готують солодкі еклери для тернополянки, яка святкує день народження.

У меню не лише солодка випічка. Це можуть бути і піца, і супи, і другі страви. Практикуємо готувати різні страви”, – додає Аліна Муц.

Читайте також: Благодійна їдальня Карітас у Тернополі потребує допомоги: що потрібно та куди звертатись (Наживо)

Зазвичай у групі від 10-ти до 15-ти дітей. Отримавши базові знання у кулінарному гуртку, вже опісля вони можуть порадувати своїми смачними шедеврами рідних та близьких вдома. Адже всі теоретичні знання уже підкріплені практичними.

Потрапити на заняття у кулінарний гурток дуже просто. Для цього потрібно лише зателефонувати в “Карітас Тернопіль” і зареєструвати дитину. Телефон для довідок: (0352) 52-36-84 або +38-068-949-29-49. Адреса: м. Тернопіль, вулиця Замонастирська,1.

Читайте також: У Тернополі “Карітас” опікуватиметься невиліковно хворими людьми

Exit mobile version