У Тернополі на перехресті вулиць Корольова – Купчинського встановили дорожнє кільце

Фото: Тернопіль ЖК

На перехресті вулиць Корольова – Купчинського змінюють організацію дорожнього руху. На зазначеній ділянці встановили кільцеву розв’язку.

Через зростання чисельності населення у місті, збільшення кількості одиниць приватного транспорту та розширення житлових мікрорайонів у Тернополі, як і в інших містах України, виникла необхідність внести зміни в організацію руху транспорту та оптимізацію його роботи. Транспортна інфраструктура Тернополя 60-80-х років не була розрахована та таке навантаження на дорогах і схеми організації дорожнього руху на деяких вулицях міста вже не відповідають сучасним транспортним потокам.

“Раніше на перетині цих вулиць не було такої чисельності автомобілів, адже це практично була крайня частина Тернополя, а зараз мікрорайон активно розвивається і збільшується навантаженість на дороги. Оскільки на цьому перехресті головною дорогою є та, що веде від вул. Купчинського до вул. Корольова, а другорядною – дорога в напрямку с. Байцівці, водії, що курсують в село або з села, часто не надають перевагу в русі і вчиняють аварії. Тому для безпеки водіїв і пішоходів на цьому перехресті буде внесено зміни в організацію дорожнього руху та влаштовано тимчасовий круговий рух транспорту”, – розповідає заступник міського голови Тернополя Владислав Стемковський.

Кільцева розв’язка на перехресті вулиць Академіка Корольова – Р. Купчинського влаштована після погодження схеми ОДР з патрульною поліцією.  Якщо така експерементальна схема дасть позитивні результати і тернополяни підтримають її, вона буде влаштована там на постійній основі.

Читайте також: У Тернополі триває масштабний ремонт об’їзної дороги: коли завершать роботи (Відео)

Exit mobile version