У Тернопільській громаді розроблять План сталої міської мобільності

Тернопільська міська рада декілька років поспіль успішно співпрацює з Європейським інвестиційним банком в рамках проєкту «Міський громадський транспорт України» на основі Фінансової угоди між Україною та Європейським інвестиційним банком, що була підписана 11 листопада 2016 року.

Фінансова угода передбачає не лише оновлення парку громадського пасажирського транспорту громади, але й – розробку Плану сталої міської мобільності (ПСММ), який є стратегічним документом, що визначатиме транспортну політику громади на найближчі роки і сприятиме покращенню якості надання населенню послуг з перевезення, забезпеченню стабільного функціонування і подальшого розвитку міського пасажирського транспорту, зменшенню дорожніх заторів та покращенню екологічного стану в громаді.

Для оплати послуг з підготовки проєкту Плану сталої міської мобільності Тернопільської громади, з місцевого бюджету буде виділено 1,5 млн гривень.

З метою забезпечення якісної розробки ПСММ, Тернопільською міською радою оголошено відкриті торги. Кінцевий строк подання тендерних пропозицій від організацій, що мають намір надавати послуги з розробки Плану сталої міської мобільності Тернопільської міської територіальної громади – 14 квітня 2021 року.

До слова, в рамках проєкту «Міський громадський транспорт України», у цьому році КП «Тернопільелектротранс» заплановано придбати 15 автобусів великої місткості, а в подальшому – ще 10  одиниць транспорту.

Читайте також: «Історія мертва. Це ми її вбили»: у Тернополі відбудеться ІІ Молодіжний Історичний Форум

Exit mobile version