Дві школи Тернополя перейшли на дистанційне навчання через захворювання працівників на Covid-19 (Відео)

Учні 5-11 класів Тернопільської ЗОШ №3 та Тернопільської ЗОШ №10 перейшли на дистанційну форму начання. Також на самоізоляцію закрито шість груп у ДНЗ. Таке рішення прийняли у зв’язку із зростанням кількості працівників, що захворіли на Covid-19. Про це повідомила начальник управління освіти і науки Тернопільської міської ради Ольга Похиляк під час засідання оперативного штрабу сьогодні, 11 березня.

“На сьогоднішній день у ДНЗ на самоізоляцію закрито шість груп, чотири з яких до 12 березня. 25 працівників хворих. Стосовно шкіл, то захворіли 58 працівників. Найбільше – це ЗОШ№10, ЗОШ№3, ЗОШ№22 та ЗОШ№27. В ЗОШ№3 та у ЗОШ№10 ми перевели на дистанційне навчання середню і старшу школу – це учні 5-11 класів. Учні 1-4 класів вчаться у звичному режимі. У вісьми школах закрито на самоізоляцію 13 класів”, – повідомила Ольга Похиляк.

Що стосується роботи решти шкіл Тернополя та дошкільних навчальних закладів, то вони працюватимуть у звичному режимі. Як повідомила журналістам заступник начальника управління освіти і науки Тернопільської міської ради Ірина Сум, кожен заклад самостійно моніторить ситуацію щодо захворюваності на коронавірусну інфекцію, та у разі негативних змін прийматиме відповідне рішення.

“Якщо буде загальна ситуація по Україні складатися, якщо буде зростати захворюваність, то у такому випадку школи можуть перейти на дистанційну форму навчання. Зазначу, на сьогодні кожен заклад освіти моніторить ситуацію щодо захворюваності. Якщо є випадки, що діти чи педагоги захворіли, тоді вони приймають рішення про переведення класу на дистанційне навчання. Загалом, по місту таке рішення може приймати лише оперативний штаб на рівні Тернопільської міської ради”, – каже заступник начальника управління освіти і науки Тернопільської міської ради Ірина Сум.

Читайте також: На Тернопільщині шукають патронатних батьків для дітей зі складною долею

Exit mobile version