Звернення Сергія Надала з нагоди 207-ої річниці від дня народження Тараса Шевченка

9 березня вся Україна відзначає 207-річницю з дня народження великого сина України Тараса Григоровича Шевченка. З цієї нагоди міський голова Тернополя Сергій Надал звернувся до краян.

“Цю подію важко переоцінити, як і мудрість, яку дарував Шевченко українцям.

Слова Великого поета залишаються актуальними і сьогодні. А поруч з Біблією на книжковій полиці кожного українця можна знайти «Кобзар». Це ті джерела, до яких ми звертаємося у час роздумів, скрути, пошуку правильного вибору.

Шевченко дає прості і, водночас, дієві стратегії перемоги.

Це єдність українців, коли Кобзар кличе нас забути чвари і обійняти «найменшого брата». Про єдність маємо пам’ятати зараз, коли нас хоче ділити зовнішній ворог. А для нас єдиним аргументом має бути оцінка дій на користь чи проти України.

Це повага до себе і своєї нації, бо «…хто матір забуває, того Бог карає». Без поваги до себе, своєї культури, історії — ніколи не буде поваги сусідів. Про це маємо пам’ятати, коли зазіхають на наші традиції, мову, віру.

Це віра у перемогу, коли «оживе добра слава, Слава України». Про цю віру маємо пам’ятати, коли ворог переконує нас, що ми не можемо бути господарями на своїй землі, а Україна не може бути успішною.

Шевченка треба читати кожному і сьогодні, у складний час змін, реформ, перетворень. У час, коли українці вчаться бути державницькою нацією.

Бо мудра порада Кобзаря дасть терпіння. Дасть сили для того, щоб здолати негаразди. Дозволить нам усім збудувати Україну нашої мрії!, – йдеться у зверненні міського голови Тернополя Сергія Надала.

Читайте також: Михайло Головко: «Без Романа Шухевича не було б України!»

Exit mobile version