Без масок і дистанції: у Тернополі люди створили кількаметрову чергу за безкоштовною піцою

У Тернополі люди годинами стояли у черзі, аби отримати безкоштовну піцу. Про дотримання карантинних вимов мови не велося – бажаючі отримати дармову страву були без масок та стояли на відстані десятка сантиметрів один від одного.

Як повідомляє свідок події, причиною масового скупчення стала акція, яку оголосив один із закладів міста. Купуючи будь-яку страву, відвідувач отримував у подарунок піцу. От люди й збіглися. Працівники закладу харчування намагалися пояснити людям як потрібно себе поводити, але у них це вочевидь не вдалося.

“Я дізнався про акцію від знайомого ще до обіду. Знаю, що вона розпочалася ще зранку. Проходив повз і вирішив подивитися на любителів халяви. Стою вже тут хвилин 10 і спостерігаю за людьми. Якщо чесно, то бачу, що їх кількість збільшується з кожною хвилиною. Я не готовий мерзнути та захворіти через дармову піцу, тому в чергу не ставатиму. Воно того не варте. Думаю, що тут люди “повелися” на слово “безкоштовна”, тому і збіглися. Хоча насправді кожен із них здатен купити піцу”, – розповідає очевидець Максим.

Нагадаємо,  в Україні діє карантин. Заборонено влаштовувати бенкети та публічні заходи в закладах розваг і харчування, прийом відвідувачів у музеях та галереях, якщо в залах більше однієї людини на 10 м², проведення релігійних заходів за умови присутності 1 особи на 5 м². На вулиці учасники заходів мають дотримуватися дистанції в 1,5 метра. І найголовніше – потрібно носити маску. 

Читайте також: Чи звикли тернополяни до карантинних обмежень (Опитування/Відео)

Exit mobile version